Description for image 2Description for image 1Description for image 3Description for image 4Description for image 6Description for image 5

e-Ügyintézés

MFP-AEE/2019 „Orvosi Eszköz” című, „Soltszentimre Fogászati ellátásának fejlesztése” projekt

Soltszentimre Község Önkormányzata a Magyar Faluprogram keretében meghirdetett Orvosi Eszköz című, MFP-AEE/2019 kódszámú pályázatán támogatás nyert.

A projekt címe: Soltszentimre fogászati ellátásának fejlesztése.

A megítélt támogatás 2 999 290,-Ft

(Soltszentimre Község Önkormányzatának nincs külön fogorvosi praxisa. A feladat ellátás közös Fülöpszállás Község Önkormányzatával, a székhely Fülöpszállás.)

A Magyar Faluprogram lehetőséget adott, hogy a közel 30 éves fogorvosi kezelőegységet kicseréljük. A Magyar Faluprogram Orvosi eszköz című pályázati kiírása keretében lehetőség nyílt új Fogorvosi Kezelőegység megvásárlására. A fogorvosi ellátás színvonalának emelése, a minőségi betegellátás biztosítása érdekében úgy ítéltük meg, hogy a legfontosabb a Kezelőegység cseréje, a régi meglévő fogorvosi szék még átmenetileg be tudja tölteni szerepét. A Magyar Faluprogram támogatási összege csak a Kezelőegység beszerzéshez nyújt fedezetet.

A Fogászati kezelőegység beszerzésére 3 db árajánlatot kértünk. A legkedvezőbb ajánlatot a

RÖNTGEN KFT (KECSKEMÉT Aradi Vértanúk tere 5.) tette a  2 999 296,-Ft-os ajánlati áron. Az Önkormányzat a Fogászati kezelőegység szállítására a 2020. március 23-án a Röntgen Kft-vel kötött szállítói szerződést. A kezelőegység leszállítása és üzembehelyezése 2020. 06. 29. napján megtörtént. A projekt fizikai befejezésének dátuma: 2020. július 09.

Egy új, a mai kor elvárásainak igényeit kielégítő, korszerű fogászati kezelőegység szolgálja a majd a település lakosságát, melyet a Magyar Faluprogram támogatásának köszönhetünk. Jelenleg a fogorvosi ellátás ugyan akadozik, a korábbi fogorvos nyugdíjba vonulása miatt. Jelenleg helyettesítés keretében történik a két településen az ellátás, mely nem kedvez Soltszentimrének, de műszaki, technikai feltételek nagy mértékű javulása hozzásegíthet minket a megfelelő fogorvos személyének megtalálásához.